Zariaďte si interiér v modernom štýle. Toto sú trendy na rok 2024

Zariaďte si interiér v modernom štýle. Toto sú trendy na rok 2024

18. 06. 2024

Zariaďte si interiér v modernom štýle. Toto sú trendy na rok 2024

Najnovšie trendy v zariaďovaní domácnosti zahŕňajú unikátny charakter, spojenie s prírodou a udržateľné materiály. Inšpirujte sa svetovými tipmi pre skutočne nadčasové bývanie.

Hitom je atraktívny interiér s pečaťou vašej osobnosti

  • Sebavyjadrenie - individuálne naplánovaný interiér umožňuje, aby sa osobnosť majiteľa naplno prejavila v okolitom priestore. Zároveň podnecuje jeho kreativitu a energiu a napĺňa jeho túžbu po sebauplatnení.
  • Maximálna funkčnosť - zohľadňuje špecifické potreby a požiadavky životného štýlu majiteľa a zvyšuje pohodlie a praktickosť celého bývania.
  • Podpora dobrej nálady – podčiarknutie a vyzdvihnutie osobných čŕt majiteľa prostredníctvom interiéru zlepšuje pohodu a pomáha zvyšovať relaxačné účinky.
  • Efektívne usporiadanie – moderný interiérový dizajn nezabúda ani na zjednodušenie a zefektívnenie celkového usporiadania domácnosti pre komfortnejší životný štýl.

Tip: Francúzske okná sú stále populárne. Spoznajte ich výhody a nevýhody

Moderný interiérový dizajn čerpá námety z prírody

Inšpirácia prírodou sa prejavuje vo sviežej zeleni, zemitých farbách, ekologických materiáloch a upokojujúcej atmosfére. Rovnako to platí aj pre udržateľnosť, ktorá si takisto upevňuje svoje miesto v trendoch interiérového dizajnu na rok 2024. Zelené bývanie totiž prestavuje viac ako len trend, v skutočnosti je to životný štýl.

moderný interiér

V roku 2024 sa ekologický interiérový dizajn dostáva do popredia a zastrešuje množstvo ďalších trendov. Medzi hlavných predstaviteľov patria zelené rastliny (rozhodne nimi netreba šetriť), rôzne udržateľné materiály a živé steny, ktoré vnesú do interiéru atmosféru vonkajšieho prostredia. Prírodou inšpirované prvky a celkový dizajn zlepšujú pohodu, zdôrazňujú spojenie s prírodou a prebúdzajú pocit zodpovednosti voči životnému prostrediu.

Trendom je prirodzené osvetlenie počas celého dňa

V súlade s dizajnovými vychytávkami na rok 2024 je aj dôraz na prirodzené osvetlenie interiéru. Slnečná, presvetlená atmosféra je totiž aj dnes dokonalým dizajnovým doplnkom. Výhody prirodzeného svetla vo svojom domove určite oceníte. Zamerajte sa na veľké francúzske okná, strešné okná a strategicky umiestnené zrkadlá, ktoré ešte umocnia celkový efekt.

Niet pochýb o tom, že prirodzene osvetlené interiéry pôsobia príjemne a vzdušne, ale zároveň tiež podporujú tvorbu vitamínu D, zlepšujú schopnosť sústrediť sa a zvyšujú pohodu bývania. Zaujímavosťou je možnosť podporiť výhody prirodzeného svetla prostredníctvom použitia svetlej farebnej schémy a reflexných povrchov.

Jedinečné dlaždice sú vyjadrením osobitosti a kreativity

Obkladačky odporúčané dizajnérmi v roku 2024 v každom prípade urobia dojem, pričom ich môžete aplikovať od stien až po podlahy. V kurze sú nadrozmerné, veľkoplošné dlaždice s vysokou kvalitou a ručne vyrábaným jedinečným dekorom.

interiérový dizajn

Lesklé povrchy nahradili matné, veľmi obľúbené sú aj rôzne štruktúrované úpravy. Nadčasové, dramatické vzory, nové kompozície a nečakané usporiadania dodajú priestorom nádych veľkoleposti a originality. Navyše, podlahové a nástenné obklady môžu tvoriť rovnako nápaditý ústredný bod ako klasická funkčná stena.

Funkčná pracovňa si nachádza pevné miesto v domácnosti

Jeden z interiérových trendov roku 2024, ktorý sa určite udrží, zahŕňa účelne zariadenú a dokonale vybavenú domácu pracovňu, ktorá sa stáva trvalou súčasťou domácnosti. Keďže práca na diaľku v mnohých prípadoch ľuďom vyhovuje a aj naďalej sa preferuje, majitelia domácností investujú do ergonomického nábytku, zvukovej izolácie a štýlového dizajnu, aby boli ich pracovné priestory ešte funkčnejšie a inšpiratívnejšie. Nebojte sa zainvestovať do pohodlnej kancelárskej stoličky, vhodného stola, osvetlenia na mieru a mnohých ďalších nevyhnutností, vďaka čomu bude domáca kancelária vyhovovať všetkým vašim potrebám.

Tip: Rozmýšľate nad otvoreným priestorom v dome? Potom by ste mali vedieť, čo so sebou prináša

Vyberáme pre vás

Posledné realizované stavby

Všetky referencie

Prečo stavať
s nami?

10
Ročná
záruka
27
Ročné
skúsenosti
28
Ocenených
projektov
1200
Ponúkaných
domov
Mgr. Renáta Jančovičová Financovanie 0905 309 536 financovanie@eurolineslovakia.sk
Ing. Drahoslav Bielčik výstavba 0904 345 008 vystavba@eurolineslovakia.sk
Ing. Jaroslav Herceg projektový manažér 0905 648 726 herceg@eurolineslovakia.sk
Euroline Bezplatná infolinka 0800 135 955 info@euroline.sk