Top smart home gadgety v roku 2021

Top smart home gadgety v roku 2021

08. 10. 2021

Top smart home gadgety v roku 2021

Poradíme vám, ako si vybrať inteligentné zariadenia, ktoré vám umožnia automatizovať chod domácnosti pre dokonalé pohodlie a bezpečnosť.

Viete si predstaviť niečo pohodlnejšie, ako vypnúť či zapnúť svetlá, pridať kúrenie či pustiť rádio bez toho, aby ste vôbec vstali z pohovky? Jediné, čo potrebujete, je mať poruke smartfón a všetko môžete zariadiť niekoľkými kliknutiami.

Smart zariadenia idú stále dopredu

V súčasnosti existuje inteligentná verzia takmer každého domáceho zariadenia, na ktoré si spomeniete. Vo všeobecnosti sa tieto produkty pripájajú na internet, takže ich môžete ovládať z telefónu prostredníctvom sprievodnej aplikácie. Väčšina z nich funguje aj s rôznymi formami hlasového ovládania.

Okrem toho mnohé aplikácie pre inteligentnú domácnosť podporujú aj plánovanie, takže môžete ľahko naprogramovať smart zariadenia tak, aby vykonali určitú činnosť v určitom čase (napríklad zamkli garážové dvere, zapli termostat, vypli svetlá a podobne).

Tip: Nainštalujte si wallbox na nabíjanie elektromobilu priamo v garáži

Inteligentné zariadenia do domácnosti využijete takmer kdekoľvek

Pomocou aplikácií Amazon Alexa a Google Assistant môžete nastaviť rutinne sa opakujúce príkazy či naprogramovať zariadenia tak, aby spolupracovali a robili viacero vecí naraz. Ako príklad poslúži automatické nastavenie teploty a zapnutie svetiel, keď prídete domov. Pomocou Apple HomeKit môžete ovládať svoje zariadenia hlasovými príkazmi Siri alebo z hodiniek Apple Watch.

žena s mobilom

Dokonca prostredníctvom služby IFTTT, ktorú podporuje veľa popredných značiek výrobcov smart home gadgetov, môžete prepojiť rôzne zariadenia pripojené na internet a jednoducho ich naprogramovať tak, aby reagovali na skutočné udalosti, napríklad nastaviť automatické zapnutie svetiel pri západe slnka.

Inteligentné osvetlenie si zamilujete

V modernom inteligentnom dome sa stretnete s technológiami ešte predtým, ako vstúpite do vchodových dverí. Niektoré z najužitočnejších domácich gadgetov sa totiž nachádzajú už pri vchode.

Na praktické a pohodlné osvetlenie domácnosti sú ako stvorené inteligentné svetlá – mnohé sú dokonca vhodné na vonkajšie použitie. Napríklad systém inteligentného osvetlenia Ring je vynikajúcou voľbou; nakoľko umožňuje vytvoriť sieť bezpečnostných svetiel pre vonkajšiu časť vášho domu na základe pohybu. Podľa potreby môžete tiež pridávať rôzne komponenty vrátane reflektorov, svetiel na chodníky či bodových svetiel.

smartfón v ruke

Väčšina komponentov inteligentného osvetlenia Ring je napájaná z batérie, takže inštalácia je jednoduchá. Každý z nich funguje samostatne ako svetlo aktivované pohybom, ale aby boli inteligentné, musíte ich pripojiť k mostíku Ring Bridge. Po pripojení môžete svetlá ovládať hlasovými príkazmi Alexa alebo z telefónu cez aplikáciu Ring a prepojiť ich s bezpečnostnými kamerami Ring. Po prepojení môžete nechať kameru nahrávať video, keď svetlo zaznamená pohyb.

Smart kamery pre bezpečnosť blízkych i majetku

Mať istotu, že doma je všetko v poriadku, je na nezaplatenie. Smart kamera Arlo Pro 4 Spotlight Camera je bezpečnostná kamera s vysokým rozlíšením a odolnosťou voči poveternostným vplyvom, ktorá nielenže zachytáva videá vyvolané pohybom, ale zároveň vrhá jasné svetlo na všetko, čo sa na vašom pozemku pohybuje.

Je bezdrôtová a inštaluje sa v priebehu niekoľkých minút. Kamera poskytuje detailné 2K video s farebným nočným videním, presnú a inteligentnú detekciu pohybu a ponúka tiež množstvo možností integrácie.

Inteligentný videozvonček pomáha zistiť, kto stojí pred dverami

Vo chvíľach, keď si chcete overiť, či na vaše dvere klope poštár alebo neželaný návštevník, vám videozvonček umožní zistiť, kto tam je bez toho, aby ste museli vstať z gauča. Okrem toho môžu videozvončeky slúžiť proti krádeži majetku a vniknutiu zlodejov do domu.

mobil v ruke

Umožňujú vám nielen vidieť osobu vonku a hovoriť s ňou, ale aj uchovávať záznamy návštevníkov, ktorí sa priblížia k vašim dverám, keď ste preč alebo nemôžete otvoriť. Napríklad model Ezviz DB1C Wi-Fi poskytuje ostré HD video so širokým pozorovacím uhlom, ponúka lokálne a cloudové úložisko videa a podporuje IFTTT, ako aj hlasové príkazy Alexa a Google Assistant.

Smart zámok pre dokonalú istotu

Ďalšou technológiou, ktorú určite zatúžite mať na svojich vchodových dverách, je inteligentný zámok. Tieto zariadenia, ktoré sú pravdepodobne najdôležitejšou súčasťou smart domácnosti, ponúkajú bezpečnosť a flexibilitu a umožňujú vám prichádzať a odchádzať podľa vašich predstáv.

Zároveň monitorujú, kto vstupuje do vášho domu a odchádza z neho, keď ste preč. Za zmienku určite stojí napríklad inteligentný zámok August Wi-Fi, ktorý sa ľahko inštaluje a vyniká funkciami automatického zamykania a odomykania, integráciou s tretími stranami a štýlovým dizajnom.

Tip: Všetko, čo by ste mali vedieť o inteligentnej domácnosti

Vyberáme pre vás

Posledné realizované stavby

Všetky referencie

Prečo stavať
s nami?

10
Ročná
záruka
27
Ročné
skúsenosti
28
Ocenených
projektov
1200
Ponúkaných
domov
Mgr. Renáta Jančovičová Financovanie 0905 309 536 financovanie@eurolineslovakia.sk
Ing. Drahoslav Bielčik výstavba 0904 345 008 vystavba@eurolineslovakia.sk
Ing. Jaroslav Herceg projektový manažér 0905 648 726 herceg@eurolineslovakia.sk
Euroline Bezplatná infolinka 0800 135 955 info@euroline.sk